T R E - Trauma Tension Release Extension Exercises     

T R E metoden – hvad er det?

TRE metoden er en meget enkel metode udviklet af psykolog og Traumeterapeut David Berceli. En selvhjælpsmetode til at forløse stress, traumer og kroniske spændinger i kroppen. 

TRE øvelserne aktiverer kroppens egen iboende evne til at vibrere og ryste, denne evne kaldes neurogen tremor. Alle pattedyr har evnen til at vibrere/ryste. De fleste af os mennesker har dog aflært evnen. 

I vores del af verden holder vi om, trøster i et forsøg på at stoppe kroppens rysten, når kroppen reagerer på en hændelse – ulykke, overfald etc. Vi ser (måske) det at ryste som noget sårbart, noget der skal stoppes, så vi vugger, holder om barnet eller den voksne der er bange, ked af det, når noget voldsomt hænder. Når vi gør det, så stopper vi kroppes egen iboende evne til at regulere sig, og dermed evnen til at forløse spændinger i kroppen. 

De 7 øvelser i TRE metoden, består af lette stræk i kroppen, stræk der aktiverer vibrationer og rystelser. Vi har som andre pattedyr evnen til at vibrere og ryste, så vi kan komme af med overskydende spændinger fra stress og traumer. En mus ryster sig efter at være sluppet fri af kattens kløer. Vi mennesker ryster også, når vi udsættes for fare – en ulykke, overfald, overgreb.

De fleste mennesker har aflært evnen til at vibrere og ryste. TRE er en metode til at genindlære den glemte evne og at bruge den aktivt. Ved at få kroppen til at vibrere og ryste, aflades spændinger i muskulaturen og dermed forløses ophobet stress og traumer. Efter at have lavet øvelser med TRE, så vil kroppen vende tilbage til i balance igen. 

TRE kan anbefales, hvis du gerne vil skabe ligevægt og fundament for et sundt fysisk og følelses mæssigt ståsted i livet. T R E anbefales ved stress, depression, angst, psykiske og fysiske (psykosomatiske) tilstande som er ophobet i kroppen.

Om øvelserne

T R E er let at lære og når først de 7 øvelser er på plads og kroppen har ”forstået” så vil kroppen ved egen hjælp begynde at vibrere og ryste, når du i hverdagen bruger TRE -øvelser.

De 7 øvelser aktiverer milde stræk og rystelser i kroppens muskler og bindevæv (fascia) og har en dyb afslappende effekt, som understøtter kroppen og det autonome nervesystem til at finde ind i balance og indre ro.

Læs mere på https://www.tre-danmark.dk/hvad-er-tre/


TRE øvelserne starter med aktiverende øvelser:

Der er fem øvelser der foregår stående

Kroppen husker og der findes ikke som sådan ord for de traumer der er gemt i kroppen, men ved TRE frigøres der positiv energi, som kan trækkes ind som ressource, enten i et terapeutisk forløb og/eller i dit liv her og nu.Ved TRE kommer der en dybere kontakt til kroppen, og det betyder mere energi (ilt) og overskud til krop og sind.TRE er ikke terapi men en kropslig selvhjælpsmetode, som kan indgå som en del af et terapeutisk forløb, og dermed understøtte de terapeutiske samtaler der er i gang.

TRE kan også være et selvstændigt forløb uden samtaleterapi.


Flere øvelser:

Efter de stående øvelser er én øvelse på væg, mens de sidste øvelser foregår liggende på gulvet.


Bag om T R E metoden

Om David Berceli, Ph.D. grundlægger af TRE. David Berceli er international ekspert inden for stress, traumer og konflikthåndtering. Berceli har igennem mange år designet rehabiliteringsprogrammer for internationale organisationer i hele verden og har implementeret TRE® i over 35 lande. TRE blev i 2015 en nonprofit organisation til gavn for alle der ønsker at bruge TRE: TRE® FOR ALL. For mere viden: www.tre-danmark.dk

Er du nysgerrig på hvad T R E terapi kan gøre for dig, så giv mig et kald på telefon 29 93 68 30 eller send en mail på terapi@karinkoch.dk.