T R E - Trauma Extension Releasing Exercises                         

Alle bliver vi udsat for belastende, traumatiske og angstprovokerende oplevelser i vores liv, og ofte er vi helt uvidende om, hvor smertefuldt vi bliver påvirket. De oplevelser (traumer) vi udsættes for, er ikke bare efterfølgende overstået, oplevelserne sætter sig som psykiske og fysiske traumer i krop og psyke og påvirker efterfølgende vores måde at være i livet på.

Hvad er T R E metoden

TRE metoden består af 7 enkle øvelser, som kan indlæres og bruge af alle. Øvelserne aktiverer kroppens egen iboende evne til at ryste af sig selv. Alle pattedyr har evnen til at ryste, men de fleste af os mennesker har aflært den og derfor skal den genindlæres.
Ved at få kroppen til at vibrere eller ryste, aflades spændinger i muskulaturen og dermed forløses ophobet stress og traumereaktioner. Efter at have rystet vil kroppen så vende tilbage til sin egen naturlige balance, den har rystet sig fri af oplevelsen.

TRE kan anbefales, hvis du gerne vil skabe ligevægt og fundament for et sundt følelses mæssigt ståsted i livet. T R E anbefales ved stress, depression, angst, psykiske og fysiske (psykosomatiske) tilstande som er ophobet i kroppen.

Om øvelserne

T R E er let at lære og når først de 7 øvelser er på plads og kroppen har ”forstået”, at du gerne vil hjælpe den til at frigøre de spændinger der er ophobet, så vil kroppen ved egen hjælp begynde at ryste, når du bruger TRE.

De 7 øvelser aktiverer milde stræk og rystelser i kroppens muskler og bindevæv (fascia) og har en dyb afslappende effekt, som understøtter det autonome nervesystem til at finde tilbage til balance og indre ro.


TRE øvelserne starter med aktiverende øvelser:

Der er fem øvelser der foregår stående

Kroppen husker og der findes ikke som sådan ord for de traumer der er gemt i kroppen, men ved TRE frigøres der positiv energi, som kan trækkes ind som ressource, enten i et terapeutisk forløb og/eller i dit liv her og nu.
Ved TRE kommer der en dybere kontakt til kroppen, og det betyder mere energi (ilt) og overskud til krop og sind.
TRE er ikke terapi men en kropslig selvhjælpsmetode, som kan indgå som en del af et terapeutisk forløb, og dermed understøtte de terapeutiske samtaler der er i gang.

TRE kan også være et selvstændigt forløb uden samtaleterapi.


Flere øvelser:

Efter de stående øvelser er én øvelse på væg, mens de sidste øvelser foregår liggende på gulvet.


Bag om T R E metoden

Om David Berceli, Ph.D. grundlægger af TRE. David Berceli er international ekspert inden for stress, traumer og konflikthåndtering. Berceli har igennem mange år designet rehabiliteringsprogrammer for internationale organisationer i hele verden og har implementeret TRE® i over 35 lande.
TRE blev i 2015 en nonprofit organisation til gavn for alle der ønsker at bruge TRE: TRE® FOR ALL.

For mere viden: www.tre-danmark.dk

Er du nysgerrig på hvad T R E terapi kan gøre for dig, så giv mig et kald på telefon 29 93 68 30 eller send en mail på terapi@karinkoch.dk.