Om Depression                                                    

Depression kan opleves som kom den snigende og dog - har der sikkert i tiden op til depressionen været synlige advarsler som træthed, tristhed, hukommelsesproblemer, følelses udbrud såsom vrede, ked af det, tristhed etc., tegn som du har mærket og måske også været urolig over, negligeret, måske tænkt, at de forsvinder igen.

Det var de tidlige tegn på depression og på at stoppe op og passe på dig.

Fysisk har der måske været anspændthed, myoser, ømme led, hovedpine, kvalme… tegn på ubalance. Depression kan komme ud af stress, en overbelastningsreaktion, et dødsfald, arbejdsløshed, et kærestebrud etc. Depression er også arveligt betinget og kan være årstidsbestemt.

Symptomer

Er der mangel på overskud, hverdagen føles uoverskuelig, træthed, ingen lyst og energi til at være med andre, og det har stået på en tid, så kontakt læge for et sundhedscheck.

Med depression er det desværre sådan, at har du en gang været ramt af depression, så vil det nemmere kunne ske igen.

Det er derfor vigtigt at søge hjælp, hvis der er tegn som peger på, at en depression er på vej. De neurale mønstre der opstår ved depression, de vil ved et senere pres, som minder om perioden op til depression, let kunne aktiveres igen, da de er dannet som neurale spor i hjernen og derfor er det let at ”falde ind i de spor igen”.

Depression og terapi

Terapi giver forståelse og indsigt i egne handlemønstre, og derfor en mulighed for at forstå dine reaktioner og hvad der medvirkede til depressionen, hvad kom før. Ved at forstå og at kende sig selv, kan man passe bedre på sig selv og fremadrettet forebygge depression.

Samtaler, meditation, nærværs øvelser mm er alt sammen med til at forkorte og støtte undervejs i et depressionsforløb. De mønstrer der ligger til grund for depression, har ofte spor tilbage til vores barndom og ungdom. Mønster og måder at være på, der har været nyttige for os i opvækst, er nu medvirkende til, at vi bliver sårbare for depression og stress.

Meditation, Mindfulness

Meditation, mindfulness er med til at heale og at komme fri af negative tanker, at give plads og tid for ro, tilstedeværelse i nuet. Et signal om, at lige nu er det godt nok at være hvor vi er, at være betragtende og ikke handlingsorienterede.

Mindfulnessøvelser er en væsentlig faktor ved depression og stress behandling. At være nærværende og til stede i daglige korte mindfulnessøvelser gør, at uro og negative tankemønstre får mindre plads og nedtones.

Læs mere:
www.netdoktor.dk

www.psykiatrifonden.dk

Er du nysgerrig på hvad terapi kan gøre for dig, så giv mig et kald på telefon 29 93 68 30 eller send en mail på terapi@karinkoch.dk.