Terapihund Luna                                                    

En terapihund (Luna) kan ved sin tilstedeværelse i terapirummet, medvirke til at uro og angst nedtones og måske forsvinder. En terapihund er til stede, nærværende og tryghedsskabende - den "er" og kan derfor være med til at skabe et trygt rum, hvor det er lettere at åbne op og være.

Med en forenklet forklaring kan det siges sådan, at nervesystemer regulerer sig ind og påvirker hinanden. Ved angst og uro, så er nervesystemet ”tændt” og i det sympatiske felt. Hundens (Lunas) nervesystem der er afslappet og i ro påvirker og regulerer det urolige nervesystem, får det til at falde til at slappe af, falde til ro- parasympatisk.

Luna kan også være med som et fælles tredje i terapien, hvis det er svært at komme ind af døren og angsten spænder ben, det at skulle sidde i et terapirum med en terapeut, kan ved angst være overskridende.

Walk and Talk

Luna deltager gerne ved Walk and talk efter ønske. Det kan være ved en gåtur med terapi/samtale i indre Københavns parker eller ved skov og stier ved Himlingøje.
Godkendt terapihund
Luna er certificeret som Terapihund og uddannet ved Trinitas Terapi & Servicehunde, se mere under www.trinitas-st.dk

I Danmark bruges hunde ikke så ofte som terapeutiske assistenter som de gør i f.eks. USA og England, men en del forskning viser, at der er store fordele herved. Danmark er der efterhånden mange servicehunde som benyttes af mennesker med psykisk sårbarhed, psykisk sygdom. 

Har du spørgsmål eller vil du booke en tid?

Ring eller skriv til mig på telefon 29 93 68 30 eller e-mail terapi@karinkoch.dk